1 KG Rensad varmrökt lax
8 dl pasta
300 g purjolök
300 g ärtor
800 g broccoli
3 dl strimlad isbergssallad
8 hårdkokta ägg
100 g röd stenbitsrom
3 citroner
Romdressing:
1 ägg
1 msk dijonsenap
2,5 dl matolja
2 ½ dl gräddfil
100 g röd stenbitsrom
Hackad dill
Salt och peppar
Dela laxen i mindre bitar. Koka pastan och låt den rinna av.
Gör iordning dressingen och rör ägget och senapen med en visp. Droppa i oljan medan du vispar. När den börjar tjockna kan du låta oljan bli en tunn stråle. När majonnäsen är tjock rör du ner gräddfil, rom och kryddor.
Vänd ner pastan, laxen och grönsakerna i dressingen försiktigt.
Lägg upp salladen på ett fat och garnera med ägg, citroner, den röda stenbitsrommen och en dillkvist.
Gör gärna dubbel sats av dressingen och servera på sidan om (kan göras dagen innan).
Smaklig måltid!