Laxsoppa

6-8 Portioner

2 Rödlökar
4-6 Pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad Persilja
2 Stjälkar Selleri
2 tsk Timjan
2 Hackade morötter
15 dl Fiskbuljong gjord på fond eller tärning
2 kuvert saffran
4 dl Vitt vin
4 dl Grädde
4 dl Créme Fraiche
400 g lax i tärningar
Salt & Peppar

Hacka lök, selleri, persilja och morötter. Fräs detta med vitlök och timjan i olivolja. Rör ner saffran. Häll på vin & fiskbuljong och låt koka på svag värme i ca 30 minuter. Pressa ur vätskan ur grönsakerna, sätt tillbaka kastrullen på plattan & häll i grädde & créme fraiche och låt koka ihop något. Lägg i laxen och låt koka någon minut. Servera med bröd….PS Ett halvt kilo räkor i sitter aldrig fel…DS

SMAKLIG MÅLTID!